TvR-NachtLIcht-Glow-003.JPG
 
 

Nachtlicht

De schaduw van ons lichtgedrag

 
 
 

Als het overgrote deel van Nederland ligt te slapen, branden de lampen in kantoren, zijn snelwegen vol verlicht en straalt lichtreclame naar niemand de stad in. Dit heeft naast ecologische (flora & fauna) en economische (verlies van energie/geld), ook culturele gevolgen. Zo kan 80% van de Nederlanders de Melkweg niet meer zien. Dit leidt tot het verlies van bewustzijn van onze relatie met het universum.

Nachtlicht is geïnspireerd op een magische ervaring die ik had tijdens mijn eerdere project Darkest Light. Voor dit project ging ik opzoek naar het donker, de beste methode hiervoor is het vinden van de Melkweg. Een zoektocht dwars door Nederland heeft mij toen bij de Boschplaat op Terschelling  gebracht. Hier is het eerste Dark Sky Park van Nederland. Het werd een magische ervaring die ik heb vertaald naar het project Darkest Light.

 
 
 

Tijdens Glow 2018 heb ik deze magische ervaring op één van de bronnen van lichtvervuiling gedeeld. Dit gebeurde in samenwerking met BlowUP-media, op hun 173m2 grote scherm voor buitenreclame aan de Groene Toren in Eindhoven

 
 
 

 

© 2018 Tessa van Rijn   |   info@tessavanrijn.com